Οκτ 03

Οι ερωτήσεις μας

Η σημερινή μας ερώτηση ζητά τη συμπλήρωση της φράσης Πότε έτσι πότε… Τι λέμε; Πότε έτσι πότε γιουβέτσι, πότε έτσι πότε κοκορέτσι ή πότε έτσι πότε κοτέτσι;

Στην προηγούμερνη ερώτηση, που ζητούσε τη συμπλήρωση μιας παροιμίας, η σωστή επιλογή ήταν αυτή που ψηφίστηκε από το 62%. (ανεφαντάρης τίτσιρος). Η παροιμία: Ράφτης ακατάραφτος, τσαγκάρης ανυπόλυτος τζιαι ανεφαντάρης τίτσιρος.

Οκτ 03

Ποδόσφαιρο

Η έκτη αγωνιστική του πρωταθλήματος Α΄ Κατηγορίας θα διεξαχθεί σε τρεις δόσεις. Δείτε το πρόγραμμα:

Σάββατο, 3.10.15

18:00 ΓΣΠ: Ομόνοια – Απόλλων, Διαιτητής Βασίλης Δημητρίου (Primetel)

18:00 ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΣ: ΝΕΑ ΣΑΛΑΜΙΝΑ –  Πάφος, Ανδρέας Ορθοδόξου (CytaVision))

20:00 Μακάριο: Δόξα – Άρης, Κώστας Νικολάου (C/V)

Κυριακή, 4.10.15

18:00 Α. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ: ΑΝΟΡΘΩΣΙΣ – Αγία Νάπα, Αβραάμ Τσούκκας (C/V)

19:00 Τσίρειο: Αέλ – Άεκ, Θωμάς Μούσκος (C/V)

19:00 ΔΑΣΑΚΙ: ΕΘΝΙΚΟΣ – Ερμής, Νικόλας Αθανασίου (C/V)

Δευτέρα, 5.10.15

19:00 Τάσος Μάρκου: Ένωση – Αποέλ, Χρίστος Νικολαιδης (C/V)

Οκτ 02

Η συνεστίαση στις 25 Οκτωβρίου 2015

Σε πρόσφατη συνεδρία της Επιτροπής του Προσφυγικού Σωματείου «Άγιος Γεώργιος Σπαθαρικού» αποφασίστηκε όπως η ετήσια συνεστίασή μας πραγματοποιηθεί εφέτος την Κυριακή 25 Οκτωβρίου στη Χοιροκοιτία. Το γεύμα θα είναι και πάλι στο κέντρο «Χαρίδειο» στη 1 μ.μ., ενώ στις 11:30 θα προηγηθεί εκκλησιασμός στον ι. ναό  των Αγίων Φανουρίου και Νεκταρίου, που βρίσκεται στην είσοδο του χωριού.

Λεπτομέρειες για τη φετινή συνεστίαση σε ανακοίνωση / επιστολή που θα σταλεί σε όλους από το Προσφυγικό μας Σωματείο.

Οκτ 01

Σε μια επανενωμένη Κύπρο

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ

ΣΕ ΜΙΑ ΕΠΑΝΕΝΩΜΕΝΗ

ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ

ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑΣ

Σεπ 30

Έφυγε ο Κυριάκος Ποντίκης

Έφυγε από τη ζωή το περασμένο Σάββατο ο Κυριάκος Ποντίκης, προσφιλής γιος του χωριανού μας Λοΐζου Ποντίκη. Ο Κυριάκος καταλείπει σύζυγο και δύο παιδιά. Προς τη σύζυγο, τα παιδιά του, τα αδέλφια του και τον πατέρα του Λοΐζο εκφράζουμε τα πιο θερμά και ειλικρινή μας συλλυπητήρια. Η κηδεία του μακαριστού Κυριάκου θα γίνει αύριο Πέμπτη, Διάβασε περισσότερα »

Σεπ 29

Γενεαλογικό δέντρο Νικόλα Δημητρίου (Νικολαρά)

To 2o παιδί του Χ»Ανδρέα Χ»Ποντίκα, η Βαρβαρού, παντρεύτηκε τον Δημήτρη Καπαρνό από το Τρίκωμο και κατοίκησαν στον Άγιο Γεώργιο. Απέκτησαν 4 παιδιά: Τη Μαρία, τον Νικόλα, τον Ανδρέα και το Γεώργιο.

1. Οικογένεια Μαρίας Δ. Καπαρνού Διάβασε περισσότερα »

Σεπ 28

Σας αρέσει η μπύρα;

Είναι γεγονός ότι το καλοκαίρι η μπύρα πάει όπως το…νερό!

Ποιες είναι όμως οι επιπτώσεις που έχει η μπύρα στο σώμα, 24 ώρες μετά την κατανάλωση της.

Όλοι γνωρίζουμε ότι η υπερκατανάλωση ακόμα και ενός καλού πράγματος μπορεί να είναι επιβλαβής, αλλά έχετε σκεφτεί Διάβασε περισσότερα »

Σεπ 27

Κινέζικο χωριό στο Τρίκωμο

(Το πιο κάτω κείμενο αφιερώνεται ευγενώς στο απορριπτικό μέτωπο, που τώρα τελευταία έχει φθάσει στα όρια παροξυσμού. Είναι από πρόσφατο δημοσίευμα της τ/κ εφημερίδας Kibris, αλλ΄ αυτό δεν έχει μεγάλη σημασία. Στο κάτω κάτω τον τ/κ ηγέτη τον πιστεύουν περισσότερο από τον δικό μας). Διάβασε περισσότερα »

Σεπ 26

Η 5η αγωνιστική

H 5η αγωνιστική του Πρωταθλήματος ποδοσφαίρου θα διεξαχθεί σε τρεις δόσεις. Τέσσερεις συναντήσεις θα γίνουν σήμερα Σάββατο,  δύο αύριο Κυριακή και μια τη Δευτέρα. Οι τρεις προσφυγικές ομάδες της πόλης και επαρχίας μας δίνουν δύσκολους αγώνες. Σήμερα ο ΕΘΝΙΚΟΣ μεταβαίνει στη Λεμεσό για ν΄ αντιμετωπίσει τον λαβωμένο Απόλλωνα, που Διάβασε περισσότερα »

Σεπ 25

Ράφτης ακατάραφτος, τσαγκάρης ανυπόλυτος…

Καλούμαστε σήμερα, στα πλαίσια των ΕΡΩΤΗΣΕΩΝ μας, να συμπληρώσουμε μια παροιμία. Έχουμε πάλι τρεις επιλογές, να ψηφίσουμε τη σωστή ή, αν δεν την ξέρουμε, εκείνην που νομίζουμε ότι είναι η σωστή. Η παροιμία λέει: Ράφτης ακατάραφτος, τσαγκάρης ανυπόλυτος τζιαι… (ανεφαντάρης τίτσιρος, λούστρος απογιάτιστος ή μάειρας πονηστικωμένος; Διάβασε περισσότερα »

Παλαιότερα άρθρα «