Μάι 27

Θεία Λειτουργία στον Απ. Βαρνάβα (11.6.15)

Μετά από συνεδρία που πραγματοποιήθηκε την π. Παρασκευή, 22.5.15, στη Χοιροκοιτία, ανακοινώνονται τα εξής:

Η Συντονιστική Επιτροπή των Κοινοτήτων της περιοχής Απ. Βαρνάβα – Σαλαμίνας, Αγ. Σεργίου, Λιμνιών, Έγκωμης, Αγ. Γεωργίου Σπαθαρικού, Αρναδιού, Σπαθαρικού και Στύλλων, ανακοινώνει ότι έχουν γίνει διευθετήσεις για να γιορτασθεί κι εφέτος στην κατεχόμενη Μονή Αποστόλου βαρνάβα η μνήμη του Ιδρυτή και Προστάτη Αγίου της Εκκλησίας μας Αποστόλου Βαρνάβα.

Επ” ευκαιρία της συμπλήρωσης 100 χρόνων από τα εγκαίνια του Καθολικού της Μονής το 1915, η πανηγυρική Θεία Λειτουργία θα τελεσθεί προεξάρχοντος του πανοσιολογιοτάτου Αρχιμανδρίτη Ιωάννου Ιωάννου, ηγουμένου της Μονής, την Πέμπτη, 11.6.2015 και ώρα 7.30 π.μ., στο κατεχόμενο μοναστήρι του Απ. Βαρνάβα.

Έχουν γίνει διευθετήσεις για δωρεάν μετάβαση των πιστών στην Ιερά Μονή με λεωφορεία.

Οι ενδιαφερόμενοι από τον Άγιο Γεώργιο Σπαθαρικού σ” όλη την Κύπρο (και από άλλα χωριά), να δηλώσουν συμμετοχή στον Χαράλαμπο Χαραλάμπους, τηλέφωνο 99.336018 

Μάι 25

Θανατική καταδίκη του Κολοκοτρώνη

Όπως σημειώνεται στο Σαν σήμερα 25 Μαΐου, το 1834 καταδικάστηκαν εις θάνατον ο ηγέτης της Επανάστασης του 1821 Θεόδωρος Κολοκοτρώνης και ο οπλαρχηγός Δημήτριος Πλαπούτας. Διάβασε περισσότερα »

Μάι 21

1904, 2015…

Το 1904 σαν σήμερα ιδρύθηκε στο Παρίσι η Παγκόσμια Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου (FIFA). Το 2015 σαν χτες το ποδόσφαιρο στην Κύπρο πήγε πίσω, πριν από το 1905… Τα επεισόδια των οπαδών στον χτεσινό τελικό έχουν εκθέσει άλλη Διάβασε περισσότερα »

Μάι 19

Πατριώτες και προδότες

Εξαγριωμένο πλήθος, επεισόδια, τραυματισμοί, συλλήψεις και άλλα ωραία συνέβησαν στη Λευκωσία στις 19 Μαΐου 1997 με αφορμή τη συναυλία «Αγάπης και Ειρήνης», που έδωσε ο Σάκης Ρουβάς και ο Τούρκος Μπουράκ Κουτ στην Πράσινη Διάβασε περισσότερα »

Μάι 17

Πανηγυρική λειτουργία στη Μονή Απ. Βαρνάβα

H μνήμη του Αποστόλου Βαρνάβα, ιδρυτή και προστάτη της Εκκλησίας της Κύπρου, θα γιορτασθεί κι εφέτος στην ιερά μονή του αγίου, που βρίσκεται στην περιοχή μας, απέναντι από την αρχαία Σαλαμίνα. Την Τετάρτη 10 Ιουνίου 2015, Διάβασε περισσότερα »

Μάι 15

Συνάντηση με τον ηγούμενο της Μονής του Απ. Βαρνάβα

Πραγματοποιήθηκε χθες συνάντηση των κοινοταρχών των εφτά κοινοτήτων της περιοχής Απ. Βαρνάβα – Σαλαμίνας (Έγκωμης, Στύλων, Λιμνιών, Αγίου Σεργίου, Σπαθαρικού, Αρναδιού και Αγίου Γεωργίου) με την ηγούμενο της Μονής Απ. Διάβασε περισσότερα »

Μάι 13

Γεώργιος Παπανικολάου (Τεστ Παπ)

Ο γιατρός Γεώργγιος Παπανικολάου (13/5/1883-1962), γνωστός για τη μέδοδο πρώιμης διάγνωσης του καρκίνου της μήτρας (Τεστ Παπ), προτάθηκε δύο φορές για το βραβείο Νόμπελ (1953 και 1960), αλλά και τις δύο η Βασιλική Ακαδημία Διάβασε περισσότερα »

Μάι 11

Την εποχή του Πάγκαλου και της Νέας Ρώμης

Στις 11 Μαΐου 1926 ο δικτάτορας Θεόδωρος Πάγκαλος, παππούς του σημερινού Θ. Πάγκαλου του ΠΑΣΟΚ, ανάγκαζε με διάταγμα τις γυναίκες να φορούν φούστα, η οποία έπρεπε να απέχει 30 εκατοστόμετρα από το έδαφος, έτσι ώστε να έχουν Διάβασε περισσότερα »

Μάι 09

Απώλειες κατά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο

Οι απώλειες του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου ήταν τρομακτικές. Πιο κάτω σημειώνονται οι απώλειες κάθε χώρας, που έλαβε μέρος στον πόλεμο, σε νεκρούς και τραυματίες στις μάχες και σε θανάτους πολιτών. Εκτός αυτών είναι και οι αιχμάλωτοι κι Διάβασε περισσότερα »

Μάι 08

Έλαβαν μέρος στον πόλεμο

Με την ευκαιρία της λήξης του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου σαν σήμερα 8 Μαΐου το 1945, ας δούμε ποιοι Αϊγιωρκίτες έλαβαν μέρος σ” αυτόν τον πόλεμο. Διάβασε περισσότερα »

Παλαιότερα άρθρα «