Ιαν 28

Κοπή της βασιλόπιτας και στη Λάρνακα

Ενώ το ερχόμενο Σάββατο θα κόψουμε τη βασιλόπιτα στη Λεμεσό, στις δυόμισι η ώρα στον Νέο Αιώνα,  την επομένη, Κυριακή 1η Φεβρουαρίου, ίδια ώρα θα γίνει η αντίστοιχη εκδήλωσή μας στη Λάρνακα στο οίκημα της Ένωσης Εκτοπισμένων Κοινοτήτων Αμμοχώστου (Ε.Ε.Κ.Α.). Πρέπει να πούμε όμως ότι η Ε.Ε.Κ.Α. δεν στεγάζεται πλέον εκεί κοντά στον Άγιο Λάζαρο, που μαζευόμαστε κάθε χρόνο, αλλά κοντά στο οίκημα του Σωματείου Ποσειδών.

Πώς βρίσκουμε το νέο οίκημα της Ένωσης Εκτοπισμένων Κοινοτήτων Αμ/στου, όπου θα γίνει η κοπή της βασιλόπιτας:

Προχωρούμε στον δρόμο Αεροδρομίου ή Αρτέμιδος. Προσπερνούμε τα φώτα που στρίβουμε κάτω για τον Άγιο Λάζαρο. Στρίβουμε στα επόμενα φώτα. Προχωρούμε μέχρι να βρούμε μπροστά μας μονόδρομο κι αναγκαστικά πρέπει να στρίψουμε αριστερά ή δεξιά. Στρίβουμε δεξιά και στο αμέσως επόμενο στρίψιμο στρίβουμε αριστερά. Στο αμέσως επόμενο πάλι αριστερά και σε 50 μέτρα είναι το οίκημα της Ε.Ε.Κ.Α..

Παρακαλώ όπως ειδοποιήσετε όλους τους χωριανούς μας και προπαντός εκείνους που ξέρουμε ότι έρχονται κάθε χρόνο στην κοπή της βασιλόπιτας.

Ιαν 27

Το κόψιμο της βασιλόπιτας (στη Λεμεσό)

Το ερχόμενο Σάββατο θα πραγματοποιηθεί η ετήσια γιορταστική μας εκδήλωση στη Λεμεσό για το κόψιμο της βασιλόπιτας. Στην εκδήλωση, που θα γίνει στις 2.30 μ.μ.στο Σωματείο «Νέος Αιών» Τρικώμου, εκτός από το κόψιμο της βασιλόπιτας θα προσφερθούν κεραστικά και θα δοθεί το ημερολόγιό μας του 2015. Επίσης θα διεξαχθεί τόμπολα – και όσοι επιθυμούν να προσφέρουν δώρα, θα είναι ευπρόσδεκτα.

Το Σάββατο λοιπόν στις 2.30 μ.μ. στον Νέο Αιώνα για τους Αϊγιωρκίτες που διαμένουν στη Λεμεσό και στην Πάφο και για όσους άλλους βολεύονται αυτή τη μέρα.

Παρακαλείστε θερμά όπως ειδοποιήσετε όσους περισσότερους χωριανούς μας μπορείτε, προπαντός αυτούς που είναι τακτικοί κάθε χρόνο σ” αυτή μας την εκδήλωση.

ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 1.2.2015 ΣΤΗ ΛΑΡΝΑΚΑ. Περισσότερα αύριο.

Ιαν 25

Ο αριθμός 13 και το κόντυλον

Η τελευταία μας ερώτηση αφορούσε τον γρουσούζικο αριθμό 13 και πώς απέφευγε να τον γράφει στα χειρόγραφά του ο μεγάλος Γάλλος συγγραφέας Βίκτωρ Ουγκώ. Οι τέσσερις απαντήσεις πήραν τις ακόλουθες ψήφους: Διάβασε περισσότερα »

Ιαν 23

Πένθη του Αγίου Γεωργίου Σπαθαρικού

Νέα απώλεια για τον Άγιο Γεώργιο Σπαθαρικού στην προσφυγιά. Έφυγε χθες από τη ζωή σε ηλικία 67 χρόνων ο Κυριάκος Βανέζης. Ο Κυριάκος καταγόταν από την Αμμόχωστο και ήταν σιδεροτεχνίτης το επάγγελμα.  Το 1970 ήρθε στο χωριό μας Διάβασε περισσότερα »

Ιαν 21

Το γρουσούζικο 13

Οι περισσότεροι άνθρωποι, μορφωμένοι ή αμόρφωτοι, είναι προληπτικοί. Η προληπτικότητα δεν είναι ένα φανόμενο της εποχής, αλλά κρατά από τα πανάρχαια ειδωλολατρικά χρόνια, από τότε που οι άνθρωποι δεν μπορούσαν να δώσουν μια Διάβασε περισσότερα »

Ιαν 19

Κατεχόμενα, αρχοντοχωριάτης και χουβαρντάς

Είχα σημειώσει τρεις λέξεις στην είδηση του Σαββάτου, για να επανέλθω σήμερα και να τις σχολιάσω. Αυτές είναι: κατεχόμενα, αρχοντοχωριάτες και χουβαρντάδες. Διάβασε περισσότερα »

Ιαν 17

Πέραν των 11 εκ. ευρώ ξοδέψαμε στα κατεχόμενα και στην Τουρκία το 2014

Πέραν των 11 εκατομμυρίων ευρώ ξοδεύτηκαν στα κατεχόμενα και στην Τουρκία κατά το 2014 μέσω πληρωμών με πιστωτικές κάρτες τραπεζών που δραστηριοποιούνται στην Κυπριακή Δημοκρατία. Διάβασε περισσότερα »

Ιαν 16

Ανέκδοτα από τον Καζαμία

Τα σημερινά ανέκδοτα τα παίρνω από τον Καζαμία του 1993. Ορίστε τα:

Ένα ζευγάρι είχε παντρευτεί πριν από μερικά χρόνια από σφοδρό έρωτα. Διάβασε περισσότερα »

Ιαν 15

Ας πάρουμε μια ιδέα από τον Καζαμία

Για να πάρουμε μια ιδέα από τον Καζαμία, παραθέτω μικρά αποσπάσματα από στήλες που είναι τακτικές κάθε χρόνο στο λαϊκό αυτό περιοδικό. Διάβασε περισσότερα »

Ιαν 14

Ο Καζαμίας, ένα λαϊκό ετήσιο περιοδικό

Η απάντηση στην προηγούμενη μας ερώτηση για τον Καζαμία δεν ήταν ένα άλλο όνομα του Τζάκομο Καζανόβα ούτε το όνομα ενός πρώην υπουργού, του Καζαμία, που ονομάζεται Κίκης. Διάβασε περισσότερα »

Παλαιότερα άρθρα «